open-navfaktor-logo
search
Dvije akcije
FUP hapsio dilere u Sarajevu i Zenici, rasturali spid i marihuanu
Pripadnici Federalne uprave policije danas su, u dvije odvojene akcije, uhapsili dvojicu dilera, u Sarajevu i Zenici, te pronašli i oduzeli veću količinu narkotika.
07.05.2021. u 15:38
get url
text

U akciji koju su pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo proveli u ovom gradu uhapšen je M. D. (1994) kod kojeg je prilikom pretresa pronađeno i oduzeto oko kilogram spida.

- U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenim u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će protiv njega biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo - naveli su iz FUP-a.

Istovremeno, pod nadzorom Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona i uz asistenciju pripadnika MUP-a ZDK, izvedena je operativna akcija "Mak" u sklopu koje je uhapšen A. H. (1983).

{$galerijaFotografija}

- U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici izvršen je pretres prostorija, pokretnih stvari i predmeta na području Općine Zenica, koje koristi A. H. koji se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga. Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina materije koja asocira na marihuanu, a koja je bila pripremljena i upakovana za dalju uličnu prodaju, te digitalna vaga za precizno vaganje i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krvičnom postupku - naveli su iz FUP-a.

A. H. je također trenutno na krim-obradi, nakon čega će biti predat u nadležnost Tužilaštva ZDK.

FUP hapsio dilere u Sarajevu i Zenici, rasturali spid i marihuanu, 07.05.2021.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.