open-navfaktor-logo
search
Francuska
Fudbalski stadioni otvaraju se 11. jula: Finala kupa sa navijačima na tribinama
Stadioni u Francuskoj ponovno će otvoriti vrata gledaocima 11. jula, dok zemlja nastavlja ukidati mjere nametnute za sprečavanje izbijanja COVID-19, saopćila je vlada u subotu.
20.06.2020. u 15:19
get url
text

No, u sportske arene će biti dopušteno najviše 5.000 obožavatelja - ograničenje koje bi se moglo ublažiti kasnije tijekom ljeta s novom sezonom koja bi trebala početi 22. kolovoza.

Francusko fudbalsko prvenstvo je prekinuto 30. aprila, a Paris St Germain je okrunjen prvakom. To je jedina od pet najvećih europskih fudbalskih liga koja je prekinula sezonu zbog pandemije koronavirusa.

Međutim, finala francuskog Kupa i Liga kupa sada se mogu igrati s publikom, a navijači će također, moći gledati i pripremne utakmice uoči početka nove sezone.

- U skladu s novom procjenom epidemiološke situacije, početak nove školske godine može se obilježiti daljnjim ublažavanjem ograničenja - objavila je vlada.

U finalu francuskog Kupa igrat će PSG i St. Etienne, a u finalu Liga kupa PSG i Lyon. Termini finalnih susreta još nisu objavljeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.