open-navfaktor-logo
search
Loši rezultati
Fudbalski savez Turske: Sporazumno prekinuta saradnja sa selektorom Gunesom
Fudbalski savez Turske (TFF) saopćio je da je prekinuta saradnja sa dosadašnjim selektorom A reprezentacije 69-godišnjim Senolom Gunesom, javlja Anadolu Agency (AA).
10.09.2021. u 14:28
get url
text

- Nakon sastanaka sa selektorom reprezentacije Senolom Gunesom, sporazumno je odlučeno da prekinemo saradnju. Ovim putem želimo se zahvaliti našem cijenjenom stručnjaku koji je našoj zemlji donio velike uspjehe, za sav njegov rad i doprinos turskom fudbalu, te mu u budućnosti želimo dobro zdravlje i uspjeh - saopćeno je iz Fudbalskog saveza Turske.

Iskusni trener na meti je kritika zbog loših rezultata na Evropskom prvenstvu 2020. i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Gunes je selektor Turske bio u dva navrata, a nacionalni tim je predvodio u 82 utakmice, u kojima je ostvario 38 pobjeda, 23 remija i 21 poraz.

Gunesu je u prvom mandatu, koji je trajao od 2000. do 2004. godine, odveo Tursku do najveće uspjeha u historiji, trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvo 2002. u Japanu i Južnoj Koreji. Vodio je mnoge turske klubove, a izdvajaju se Trabzonspor i Bešiktaš. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.