open-navfaktor-logo
search
Izvršni odbor
Fudbalski savez BiH: Poznata sudbina Bajevića i njegovih saradnika, izmjene u procesu licenciranja klubova
Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine sinoć je održao videokonferenciju.
22.04.2020. u 12:32
get url
text

Najvažnija donesena odluka tiče se produženja ugovora selektoru A repprezentacije Bosne i Hercegovine Dušanu Bajeviću i njegovim saradnicima.

Bajević je imao ugovor do Evropskog prvenstva koje se trebalo odigrati ove godine, a kako je prolongiran i baraž, a Princ s Neretve nije ni debitovao, odlučeno je da se saradnja nastavi.

VEZANI TEKST - Džemidžić: Bajeviću će biti ponuđen novi ugovor ako se plasiramo na EURO

Također, Izvršni odbor donio je i odluku o izmjenama vezanim za licenciranje klubova za učešće u UEFA-inim takmičenjima i Premijer ligi BiH nastalih usljed pandemije koronavirusa.

Krovna kuća bh. fudbala prihvatila je i preporuke FIFA-e u vezi s izmjenama i dopunama pravilnika o registracijama klubova i igrača i statusu i transferu igrača.

- Izvršni odbor je posebno razmatrao aktuelnu situaciju, sa konkretnim ciljem, pripreme za nastavak takmičenja u organizaciji FSBiH u novonastalim okolnostima. Stoga će biti izrađene posebne procedure, uz obavezan protokol događaja, za organizaciju utakmica i provođenje zdravstveno sanitarnih mjera na stadionima u Bosni i Hercegovini. Pripreme događaja će biti vršene u skladu sa ovim procedurama, a organizator utakmice će biti zadužen da kvalitetno usvoji i primijeni nove standarde i mjere koje su neophodne i nužne. Cilj je samo jedan, zaštititi zdravlje svih učesnika sportskog događaja, prevashodno igrača na terenu - saopćeno je iz Fudbalskog saveza BiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.