open-navfaktor-logo
search
Sezona za zaborav
Fudbalski reprezentativac BiH ponio neslavnu titulu
Fudbaleri zagrebačkog Dinama odbranili su titulu prvaka Hrvatske.
23.06.2020. u 07:44
get url
text

Šest kola prije kraja klub sa Maksimira je odbranio titulu najbolje ekipe u 1. HNL.

Ekipa koju je nedavno od Nenada Bjelice naslijedio Igor Jovičević nakon 30 odigranih kola osvojila je 72 boda, čak 19 više od trenutno drugoplasiranog gradskog rivala Lokomotive.

Jedan od najposjećenjijih hrvatskih internet portala 24sata.hr odabrao je pet najboljih, ali i pet najlošiji igrača Modrih u ovoj sezoni.

Titula najboljeg igrača Dinama u ovoj sezoni, prema mišljenju novinara spomenutog medija, pripala je Damianu Kadzioru. Slijede Mislav Oršić, Bruno Petković, Dominik Livaković i Nikola Moro.

Za najveće razočarenje u sezoni na izmaku proglašen je bh. reprezentativac Izet Hajrović.

- Tu jednostavno nešto ne štima. Izet Hajrović prošle je sezone dominirao desnim krilom, "maltretirao" svoje čuvare i na evropskoj sceni, a sada je iza njega jedna klasična sezona za zaborav. I budite sigurni, posljednji mjeseci u dresu Dinama. Bosanskohercegovački reprezentativac izgubio je samopouzdanje, pao u drugi plan, a ni tu se nije dobro snašao. U HNL-u je skupio samo 11 nastupa, odigrao tek 393 minute, bez ikakvog učinka. I nijednom na terenu nije bio svih 90 minuta - objašanjava 24sata.hr razloge zbog kojih je Zmaju dodijelio neslavnu titulu.

U društvu Hajrovića su Francois Moubandje, Iyayi Atiemwen, Mario Gavranović i Ivo Pinto.

Na kraju vrijedi reći da je drugi bh. reprezentativac u redovima Dinama Amer Gojak visoko rangiran na tabeli po broju nastupa u ovoj sezoni. Ispred njega su Kadzior (26), Moro (24) i Petković (24), dok su identičan broj utakmica kao i naš veznjak odigrali Livaković i Oršić (23).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.