open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Fudbalske poslastice: Chelsea dočekuje Bayern, Barca kod Napolija
Dvije fudbalske poslastice očekuju nas večeras u osmini finala Lige evropskih prvaka - Bayern gostuje kod Chelseaja, a Napoli dočekuje Barcelonu.
25.02.2020. u 08:22
get url
text

Bavarci su jedina ekipa koja je ove sezone prošla grupnu fazu neokrznuta, a u šest susreta ostvarili su isto toliko pobjeda uz gol-razliku 24:5.

- Bayern je favorit iz više razloga i vjerujem kako će njemački sastav proći dalje. Iskustvo snažno govori u njihovu korist. Frank Lampard je mlad i neiskusan trener što je velika prednost za Bayern - kazao je Michael Ballack, njemački fudbaler koji je igrao za oba kluba.

Chelsea i Bayern su do sada igrali četiri puta i uspješniji su Englezi. Najvažniji međusobni susret, dvoboj finala Lige prvaka 2012. dobili su Plavci boljim izvođenjem jedanaesteraca, a londonski sastav je bio uspješniji i u četvrtfinalu 2005. godine. Bavarci su slavili jedino u Superkupu 2013.

Zanimljivo, Chelsea nikada nije izgubio kod kuće od Nijemaca, a Bayern je bez poraza u posljednjih 12 gostujućih evropskih utakmica.

Frank Lampard ima dosta problema s povredama, izvan stroja su Kante, Hudson-Odoi, Pulišić i Van Ginkel, a upitan je i nastup Loftusa-Cheeka. Kod Bayerna nema Perišića i Sulea, a pod znakom pitanja je Martinez.

Zanimljivo će biti i u drugom susretu večeri u kojem se sastaju Napoli i Barcelona.

Kod Italijana neće biti povrijeđenog Koulibalyja, a upitan je nastup Llorentea, Hysaja i Milika, dok Barcelona u Napulj dolazi bez Luisa Suareza, Sergia Roberta, Jordia Albe i Dembelea.

- Spremni smo, znamo da će biti teško, ali ponosni smo što možemo igrati protiv ekipe koja je jača od nas i koja je u posljednjih 15 godina jedna od najboljih na svijetu. Ne bismo se trebali bojati, moramo ih poštovati i igrati vlastitu igru - poručio je Gattuso.

Obje utakmice počinju u 21 sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.