open-navfaktor-logo
search
Pripreme za Ukrajinu
Fudbalska reprezentacija obavila prvi trening u Lavovu
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je prvi trening nakon jučerašnje pobjede nad Kazahstanom u Nur Sultanu.
10.10.2021. u 17:43
get url
text

Izabranici selektora Ivayla Peteva rano jutros stigli su u Lavov, gdje ih 12. oktobra očekuje još jedan važan duel kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u kojoj će ime protivnik biti selekcija Ukrajine.

VEZANI TEKST - Zmajevi brojniji za četvericu, pod čijim nadzorom su trenirali igrači koji nisu dobili vize?

Ostatku reprezentacije priključili su se i Dennis Hadžikadunić, Sanjin Prcić, Elvis Sarić i Dario Đumić, koji zbog problema sa vizama nisu putovali u Kazahstan, a ako je suditi prema fotografija koje je objavila zvanična stranica FSBiH današnjem treningu nisu prisustvovali starteri s jučerašnjeg susreta.

- Trenirali smo u Sarajevu kako bismo održali formu, ali sve je to bilo nekako neobično. Nismo očekivali da ćemo se naći u takvoj situaciji. Neobično je bilo i što smo morali iz hotela da posmatramo utakmicu, ali smo presretni zbog pobjede. Međutim, sve je to iza nas. Mi smo sad skoncentrisani na pripreme za meč sa Ukrajinom. To je odlična ekipa i pred nama je težak meč, ali vjerujem da možemo doći do bodova. Meni je drago što sam nakon dužeg vremena ponovo pozvan u "A" tim, velika je čast biti dio nacionalnog tima - rekao je Dario Đumić nakon što se anas priključio reprezentativnim kolegama.

Susret Ukrajina - BiH igra se u utorak s početkom u 20.45 sati, a Zmajevi će sutra odraditi i zvanični trening.

Pravdu u susretu koji se igra na Lviv Areni dijelit će njemački arbitar Felix Zwayer.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.