open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Fudbalska poslastica u najavi: Može li Borac u Banjoj Luci zaustaviti Osimov plavi voz?
Dvanaestu rundu domaćeg šampionata zaključit će utakmica na Gradskom stadionu u Banjoj Luci u kojoj će Borac ugostiti Željezničar, ekipu koja je s liderske pozicije ušla u ovo kolo
06.10.2019. u 08:04
get url
text

Preostale utakmice 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na rasporedu su danas. U susretu koji počinje od 15.30 sati Mladost će u Doboju kod Kaknja ugostiti ekipu Veleža, tim na čijoj je klupi donedavno sjedio Ibro Rahimić, sadašnji trener Mladosti.

Klub s MGM Farm Arene pod imperativom je pobjede jer je u posljednjih pet mečeva zabilježio četiri poraza i tek jednu pobjedu, a pored toga nalazi se na pretposljednjem mjestu koje na kraju sezone vodi u niži rang.

Poslije prve trećine prvenstva Mladost na svom kontu ima tek osam bodova, tri manje od današnjeg protivnika koji je jednu stepenicu iznad njih.

Jedan od dva ovosezonska trijumfa Mladost je zabilježila upravo u duelu s Veležom i to na samom početku sezone. Tada je premijerligaš iz Doboja kod Kaknja slavio s 3:1 u Vrapčićima.

Možda upravo zbog te pobjede, ali i činjenice da Rahimić poznaje ekipu Veleža bolje nego ijedan drugi trener u PLBiH, Mladost u današnji susret ulazi sa psihološkom prednošću. Uz to, domaćinu u prilog ide i podatak da nikada nije izgubio od Rođenih. Naime, u tri dosadašnja zvanična susreta Mladost je zabilježila dvije pobjede, dok je jedan duel okončan bez pobjednika.

Dvanaestu rundu domaćeg šampionata zaključit će utakmica na Gradskom stadionu u Banjoj Luci u kojoj će Borac ugostiti Željezničar, ekipu koja je s liderske pozicije ušla u ovo kolo.

Dva tima, dva bivša prvaka Bosne i Hercegovine, na početku sezone podijelili su bodove na Grbavici, a danas od 17.30 sati mogli bismo, prema riječima trenera Borca Branislava Krunića, gledati pravu fudbalsku poslasticu.

- Željo s Amarom je nešto drugo, odličan tim i pretendent za titulu. Oni žele da nastave niz bez poraza i ovdje, a i mi smo u dobrom stanju nakon dvije pobjede. Nemamo veliki imperativ, tako da našim gostima neće biti lako. Ne prijetimo, jer su oni blagi favoriti. Ko prvi da gol bit će u velikoj prednosti. Imamo veliki motiv da prikažemo lijepu predstavu i da se na kraju radujemo - rekao je Krunić.

Fudbaleri najtrofejnijeg bosanskohercegovačkog kluba na travnjak Gradskog stadiona istrčat će kao jedini neporaženi tim u ovoj sezoni PLBiH. Šef struke tima s Grbavice Amar Osim kazao je kako dueli s Borcem imaju posebnu draž.

- Protiv Borca se osjeti poseban naboj koji daje određenu draž ovom meču. To je dobro jer znači da obje ekipe jako žele pobjedu. Nadam se da ćemo odigrati dobar meč s mnogo golova. To bi dobro bilo zbog publike, ali i našeg fudbala. Igrat ćemo otvoreno, a nadam se zatvorenije u odbrani nego inače - poručio je Osim, te apostrofirao kako je donedavni fudbaler Plavih Stojan Vranješ u jako dobroj formi.

Direktan prijenos utakmice iz Banje Luke, koju sudi Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva, realizirat će platforma MojaTV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.