open-navfaktor-logo
search
Simultanka Insignea
Fudbalska poslastica na startu Serie A, Napoli s 4:3 slavio u Firenci
Kada je Lorenzo Insigne raspoložen i kada ga lopta sluša, Napoli teško može izgubiti, večeras je upisao dvije asistencije i postigao dva gola
24.08.2019. u 22:47
get url
text

Viceprvaci Italije, fudbaleri Napolija, novu sezonu otvorili su pobjedom 4:3 na uvijek neugodnom gostovanju kod Fiorentine.

Tim iz Firenze poveo je u devetoj minuti golom Ericka Pulgara s bijele tačke. Ipak, gosti su u finišu prvog dijela uspjeli kreirati totalni preokret.

Prvo je Lorenzo Insigne u 38. minuti asistirao Driesu Mertensu za 1:1, da bi pet minuta kasnije italijanski reprezentativac proslavio prvi pogodak u novoj sezoni, nakon što je sigurno realizovao najstrožiju kaznu. 

Poslije sedam minuta igre u drugom dijelu Nikola Milenković je anulirao prednost gostiju nakon asistencije Pulgara, no samo četiri minute kasnije nova asistencija Insignea, ovoga puta za Josea Callejona, donijela je novu prednost viceprvacima Italije.

Viole se nisu predavale, pa su do novog izjednačenja stigle preko Kevin-Princea Boatenga u 65. minuti susreta.

Ipak, kada je Insigne raspoložen i kada ga lopta "sluša", Napoli teško može izgubiti. Callejon jse revanširao Insigneu za asistenciju kod trećeg gola gostujućeg tima, a Italijan pogodio za 3:4, što će se ispostaviti kao konačan rezultat.

Do kraja utakmice priliku da debituje u novom klubu dobio je i Franck Ribery. U finišu utakmice Fiorentina je tražila još jedan penal upravo nakon starta nad iskusnim Francuzom, no niti je domaćin dobio penal, niti se rezultat promijenio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.