Priznanje

Općoj bolnici uručena akreditacija za kvalitet sa 98,5 posto

Objavljeno: 22.03.2019. u 12:41

Certifikat koji smo dobili treba opravdati i nastavit ćemo vrijedno raditi, naglasio je Kravić

FOTO: Opća bolnica

Direktoru Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" prim.dr. Zlatku Kraviću danas je uručena akreditacija za kvalitet sa 98,5 posto ispunjenosti akreditacijskih standarda. Akreditaciju je uručio direktor Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) Ahmed Novo na svečanosti koja je upriličena u toj prestižnoj zdravstvenoj ustanovi.

Kravić je iskazao zadovoljstvo priznanjem i čestitao svim uposlenicima na marljivom i predanom radu, te podsjetio da je proces akreditacije bolnice pokrenut 2016. godine i da se moralo uraditi, a fokus je bio i na promjeni percepcije uposlenika koji pružaju sigurnost pacijentima, te da sada rade mnogo bolje i sigurnije u svim segmentima.

Naveo je da je osoblje prošlo kontinuiranu edukaciju, a prilagođen je i prostor. Urađeni su građevinski radovi, nabavljena je nova medicinska oprema. Za ispunjenje kriterija i standarda je urađeno 1.793 politika i procedura, 20 kliničkih revizija, 54 klinička vodiča, tri klinička puta i 14 strategija.

Kravić je naveo da je vanjska ocjena bila polovinom januara ove godine, nakon što su zdravstveni profesionalci, obučeni u AKAZ-u, pregledali bolnicu i dali ocjenu 98.5 posto ispunjenosti akreditacijskih standarda za bolnice.

- Certifikat koji smo dobili treba opravdati i nastavit ćemo vrijedno raditi - naglasio je.

Govoreći o planovima za ovu godinu Kravić je rekao da u saradnji sa AKAZ-om provode i pilot projekt uvođenja Inkluzivnih standarda za osobe s invaliditetom (ISOSI), a privodi se kraju i rekonstrukcija porodilišta.

Direktor AKAZ-a u FBiH Ahmed Novo je, uz čestitke menadžmentu i uposlenicima Opće bolnice, rekao da su se kvalitetno pripremili za punu akreditaciju, te da su već sada vidljiva poboljšanja u radu, saopćeno je iz Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš".

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije