open-navfaktor-logo
search
Let iz Tel Aviva
Fudbaleri Željezničara vratili se iz Izraela
Delegacija, stručni štab i igrači FK Željezničar vratili su se večeras iz Izraela nakon što im je odgođena utakmica prvog pretkola Evropa lige koju su trebali igrati protiv Maccabija Haife.
27.08.2020. u 21:58
get url
text

Letom iz Tel Aviva tabor Plavih na Međunarodni aerodrom u Sarajevo stigao je u 20.30 sat.

Iz FK Željezničar su ranije saopćili da je utakmica prvog kola kvalifikacija za grupnu fazu Evropa Lige protiv Maccabija iz Haife odgođena do daljnjeg. Do ovakvog raspleta je došlo zbog činjenice da je nakon jučerašnjeg testiranja u Izraelu utvrđeno da je još pet članova bh. predstavnika pozitivno na COVID-19. Prije polaska za Izrael igrači Željezničara su testirani i u Sarajevu, a tada je potvrđeno da je šest fudbalera pozitivno na koronavirus.

VEZANI TEKST - Kako će fudbaleri Želje proći kroz aerodrom u Sarajevu?

Odluku o odgađanju meča je donijelo Ministarstvo zdravstva Izraela, a prema posljednjim informacija, rukovodstvo Maccabija pristalo je na određivanje novog termina odigravanja utakmice.

Iz Željezničara je ranije saopćeno da se svih pet kovid-pozitivnih članova delegacije osjeća dobro te da i dalje nemaju nikakvih simptoma. Svi su bili izolovani u odvojene apartmane nedaleko od hotela, kao i tokom leta za Sarajevo. Po dolasku u Sarajevo, svi zaraženi su poslani na kućnu izolaciju.

Utakmica Maccabi – Željezničar trebala se igrati večeras na stadionu Sammy Ofer u Haifi s početkom u 19 sati, a o novom terminu će odlučiti UEFA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.