open-navfaktor-logo
search
Čeka se rasplet
Fudbaleri Želje u hotelu, UEFA dala dozvolu, Izraelci ne žele igrati?
Četiri fudbalera i jedan trener Željezničara pozitivni su na COVID-19, epilog je testiranja tima sa Grbavice u Izraelu, gdje bi Plavi sutra trebali igrati 2. pretkolo Evropske lige.
26.08.2020. u 20:41
get url
text

VEZANI TEKST - Željo potvrdio pisanje izraelskih medija, hoće li meč u Haifi biti odigran?

Šest igrač (Irfan Fejzić, Frane Ikić, Samir Bekrić, Damir Sadiković, Mustafa Mujezinović i Ermin Zec) su bili pozitivni prije puta u Izrael, a nakon današnjih rezultata upitno je da li će biti i odigran susret u Haifi.

Trening Želje je odgođen, fudbaleri su u hotelskim sobama i čekaju epilog ovog slučaja. Navodno, Evropska fudbalska federacija (UEFA) dala je dozvolu da se utakmica može igrati, dok su domaćini protiv toga.

Ministarstvo zdravstva Izraela izričito se zalaže za otkazivanje meča.

Podsjetimo, UEFA je u svom protokolu navela kako se ponašati u ovakvim slučajevima.  

- U slučaju testiranja, ako je više od jednog igrača ili zvaničnika pozitivno na koronavirus, meč će se odigrati prema planu ukoliko nadležni ne odluče da cijeli tim ide u karantin. Ako ima 13 registrovanih igrača sa A liste, uključujući bar jednog golmana, onda meč mora da se igra. Ako ima manje od 13 igrača registrovanih na A listi, ili ako nema golmana, UEFA može da dozvoli promjenu termina meča u skladu sa rokovima koji će biti određeni, ako država može da osigura nove testove kojima će se podvrgnuti dovoljan broj igrača - piše u protokolu UEFA-e.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.