open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Fudbaleri Sarajeva na korak od šestog pehara nacionalnog kupa
Fudbaleri Sarajeva su s 3:0 na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" savladali Široki Brijeg u prvom susretu finala Kupa BiH
08.05.2019. u 19:51
get url
text

U prvom susretu finala Kupa Bosne i Hercegovine fudbaleri Sarajeva su s 3:0 na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" savladali Široki Brijeg.

Izabranici Husrefa Musemića tako će na revanš ponijeti vrijednu prednost.

Igrala se osma minuta utakmice kada je Bordo tim, koji je bolje otvorio susret, stigao do vodstva. Anel Hebibović je odlično prošao po desnoj strani, ubacio, a Amar Rahmanović je bio na pravom mjestu i loptu pospremio u mrežu Luke Bilobrka.

U 21. minuti Rahmanović je mogao i do drugog gola na današnjoj utakmici. Ipak, veznjak Sarajeva je bio neprecizan nakon što ga je dobro proigrao Tatar.

Šest minuta prije kraja prvog poluvremena Rifet Kapić je poslije odlične solo akcije udvostručio prednost domaće ekipe.

U drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena mreža iza leđa Bilobrka se zatresla, strijelac je bio Rahmanović, ali je pogodak poništen zbog nedozvoljene pozicije u kojoj je nalazio fudbaler Sarajeva.

S dva gola domaćin je otišao na poluvrijeme, a poslije tri minute igre u nastavku moglo je biti 3:0 za Sarajevo. Drugi pogodak Rahmanovića na večerašnjoj utakmici spriječila je odlična intervencija Bilobrka.

U 68. minuti utakmice Široki je imao dobru priliku preko mladog Jurića, no njegov udarac glavom otišao je preko gola Kovačevića.

{$galerijaFotografija}

Nakon ove prilike gosti su stigli do terenske inicijative. Još jednu dobru priliku imao je Jurić poslije ispucavanja Bilobrka, ali je Kovačević dobro intervenisao, baš kao i prilikom udarca Marića u 86. minuti.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima. Prvo je u drugoj minuti sudijske nadoknade Ćorluka imao veliku priliku, a samo nekoliko trenutaka kasnije Bordo tim je izveo sjajnu kontru koju je u gol za konačnih 3:0 postavio Nihad Mujakić.

Fk Sarajevo Nk Široki Brijeg
1 od 15
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.