Planirano je da se susret igra u Moskvi 24. marta.

Prvi koji su javno istupili bili su čelnici Fudbalskog saveza Švedske koji su izjavili kako je odlazak u Moskvu i igranje utakmice protiv Rusije u ovom trenutku nezamislivo.

Šveđani će igrati utakmicu protiv Češke u Stockholmu, a pobjednik tog duela bi igrao protiv boljeg iz susreta Rusija - Poljska. U slučaju pobjede Rusije onda bi opet Moskva bila domaćin ili Švedskoj ili Češkoj.

- Poljska reprezentacija neće putovati u Moskvu i neće igrati protiv Rusije povodom svega što se dogodilo posljednjih dana, odnosno, zbog invazije koju je ta zemlja usmjerila prema Ukrajini. Ovo je trenutno jedina ispravna odluka. Razgovarat ćemo s čelnicima švedskog i češkog saveza te ćemo iznijeti zajedničke planove Međunarodnoj fudbalskoj organizaciji - rekao je Kulesza.

Najveća zvijezda reprezentacije Poljske i fudbaler Bayerna Robert Lewandowski podržao je odluku čelnih ljudi Poljskog fudbalskog saveza.

- Prava odluka. Ne mogu zamisliti utakmicu protiv Rusije dok traje agresija na Ukrajinu. Ruski igrači i navijači nisu odgovorni za ovo, ali ne možemo se pretvarati da se ništa ne događa - poručio je jedan od najboljih igrača svijeta.

Podsjetimo, Evropska fudbalska federacija (UEFA) je ranije već oduzela Rusima domaćinstvo finala Lige prvaka.