open-navfaktor-logo
search
Erupcija nezadovoljstva
Fudbaleri Napolija izignorisali naredbu predsjednika kluba
Nezadovoljni fudbaleri odmah su se pobunili, a nakon sinoćnje utakmice sa austrijskim prvakom odlučili su otići kući
06.11.2019. u 09:58
get url
text

Napoli je sinoć u meču 4. kola Lige prvaka remizirao sa Salzburgom na domaćem terenu (1:1), a nakon utakmice procurila je informacija kako su fudbaleri viceprvaka Italije uz dopuštenje trenera Carla Ancelottija odbili naredbu predsjednika Aurelija De Laurentiisa.

Naime, predsjednik kluba sa juga Italije bio je ljut zbog slabe igre u meču sa Romom, a prije dva dana naredio je da igrači narednih sedam dana provedu u karantinu kako bi što mirnije dočekali bitne mečeve protiv Salzburga i Genoe.

Nezadovoljni fudbaleri odmah su se pobunili, a nakon sinoćnje utakmice sa austrijskim prvakom odlučili su otići kući.

Prvi koji je odlučio pobuniti se protiv odluke predsjednika kluba bio je belgijski napadač Dries Mertens. Umjesto u klupski autobus, drugi najbolji strijelac u historiji Napolija krenuo je kući.

Osim problema na relaciji između igrača i trenera s jedne i predsjednika kluba s druge strane, Napoli će se naći i na meti UEFA-inih kazni jer su Carlo Ancelotti i Fernando Llorente odbili dati izjave nakon sinoćnje utakmice.

Uprkos remiju sa Salzburgom italijanski klub i dalje je blizu plasmana u osminu finala Lige prvaka. Napoli ima bod manje od vodećeg Liverpoola i četiri više od trećeplasiranog Salzburga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.