open-navfaktor-logo
search
Nastavlja se sezona
Fudbaleri MLS-a šokirani cijenama obroka u Disney Worldu
Fudbalska sezona u američkom MLS-u nastavit će se 9. jula, a format takmičenja iz ranijih sezona promijenjen je zbog pandemije konronavirusa.
02.07.2020. u 16:04
get url
text
get url
text

Sezona će se nastaviti po turnirskom sistemu u Disney Worldu na Floridi.

Ipak, čini se da fudbaleri nisu nimalo oduševljeni činjenicom što će boraviti u poznatom zabavnom parku, a posebno su ih šokirale cijene hrane koja se može kupiti.

Defanzivac Toronta i reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država Omar Alejandro Gonzalez objavio je na društvenim mrežama kako je najobičniji sendvič i bananu, koji su predstavljeni u meniju kao "ručak", platio 65 dolara.

Isti igrač je na društvenim mrežama objavio i cjenovnik u kojem se navodi kako doručak 45, a večera 70 dolara!

Iako fudbaleri u MLS-u dobro zarađuju, čini se po reakcijama da su ove cijene i za njih paprene, makar ako je suditi prema sadržaju obroka.

Na kraju vrijedi spomenuti da će Cincinnati za koji nastupa iskusni bh. veznjak i bivši reprezentativac naše zemlje Haris Medunjanin igrati u grupi E zajedno sa ekipama New York Red Bullsi, Columbus Crew i Atlanta United.

Plasman u osminu finala izborit će po dvije prvoplasirane ekipe iz svih šest grupa, te četiri najbolja trećeplasirana tima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.