open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Fudbaleri Dinama obavili trening nakon mjesec i po
Fudbaleri zagrebačkog Dinama danas su u skladu sa mjerama i propisima nadležnih institucija nakon mjesec i po dana napokon obavili trening. Igrači Modrih od ponedjeljka će trenirati u grupama, javlja Anadolu Agency (AA).
27.04.2020. u 18:29
get url
text

- U svakoj grupi biće po pet igrača, uz trenere i fizioterapeute. Treninzi će se odvijati prema uputama nadležnih institucija, uključujući sve potrebne tehničke i organizacijske mjere i propozicije. Treninge će po grupama voditi glavni trener Igor Jovićević, pomoćni treneri Damir Krznar i Alen Peternac, trener golmana Sandro Žufić i kondicijski treneri Ivan Štefanić i Stipe Marina. Igrači su podijeljeni u šest grupa i tako će trenirati u narednom periodu - saopćili su iz Dinama.

Zadovoljstvo činjenicom da su krenuli treninzi iskazao je i novi trener zagrebačkog kluba Jovićević.

- Zadovoljan sam. S iščekivanjem i nestrpljenjem dočekali smo današnje treninge i razgovor s igračima. Dijelimo svi te emocije. Ide sve u skladu s planiranim i u skladu s uputama Civilnog stožera kako bismo zadovoljili sve kriterije, da se zdravstveno osiguramo, da su razmaci adekvatni i sve ostalo. Malo je teže tako koncipirati treninge jer postoji vid saradnje gdje igrači trebaju biti blizu, ali prilagođavamo se. Zaželjeli su se lopte i siguran sam da će to biti svakim danom sve bolje - kazao je Jovićević za zvaničnu internet stranicu Dinama.

Još uvijek se ne zna tačan datum nastavka sezone u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi, ali danas je Radna grupa Hrvatskog nogometnog saveza predstavila klubovima smjernice za postupni povratak uobičajenom ritmu treninga te prikladne mjere zaštite zdravlja igrača i svih drugih aktera u fudbali.

U prvoj fazi povratka fudbalu, klubovima će biti omogućeni treninzi u grupama do pet igrača. Sve mjere i testiranja biće provedeni u skladu sa uputama Radne grupe HNS-a, koje odobrava Stožer civilne zaštite Hrvatske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.