open-navfaktor-logo
search
Kompletiranje u hodu
Fudbaleri Čelika otputovali na pripreme u Tursku
Trener Hasan Özer, koji će zeničke fudbalere dočekati u Turskoj, u nastavku priprema će raditi s 25 fudbalera
25.06.2019. u 16:06
get url
text

Nakon desetodnevnih priprema u Zenici fudbaleri Čelika otputovali su na pripreme u turski grad Bolu, gdje će ostati naredne dvije sedmice.

Trener Hasan Özer, koji će zeničke fudbalere dočekati u Turskoj, u nastavku priprema će raditi s 25 fudbalera, među kojima je i prošlosezonski prvi strijelac, Haris Dilaver te kapiten Fenan Salčinović, kojima su istekli ugovori.

Na pripreme putuje i Enio Zilić, povratnik iz sarajevskog Željezničara. Mada se njegovo ime nalazi na spisku putnika, tek sutra će se ekipi priključiti golman Fikret Karajbić.

- Za nas je bitno da je, manje-više, ostao kostur ekipe iz prošle sezone. Evo, možda će nam se priključiti i Haris Dilaver - kazao je Ševko Okić, koji je dodao da su dosadašanje pripreme i upoznavanje s trenerom prošli u najboljem redu te da se nada da će se dobro spremiti na pripremama u Turskoj.

- Struka najbolje zna na kojim nam pozicijama trebaju pojačanja i da se na tome radi. Mislim da smo, u odnosu na prošlu godinu, dosta jači. Momci koji su došli sve su provjereni premijerligaški igrači pa mislim da će to sve skupa biti bolje. Možemo napasti i sami vrh. To nam je cilj ove godine - najavljuje Okić.

Pomoćnici Almir Seferović i Ibrahim Hodžić zeničku će ekspediciju, sa još nekoliko igrača, dočekati na sarajevskom aerodromu.

Spisak igrača za pripreme u Turskoj: Bojan Pavlović, Adis Nurković, Fikret Karajbić (golmani), Almir Čubara, Vedran Vrhovac, Tarik Isić, Enio Zilić, Petar Raguž, Ivan Livaja, Ljubiša Pecelj, Marko Perišić, Nermin Jamak, Nikola Baban, Anel Dedić, Vladimir Grahovac, Selim Žuna, Ermin Huseinbašić, Ševkija Resić, Ševko Okić, Fenan Salčinović, Haris Dilaver, Almir Aganspahić, Nermin Hajdarević, Ante Blažević i Aidin Mahmutović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.