open-navfaktor-logo
search
Nije im prioritet
Fudbaleri Brazila najavili bojkot Copa Americe
Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite izjavio je da fudbaleri nacionalnog tima te zemlje, zbog loše epidemiološke situacije u jeku pandemije COVID-19, ne žele učestvovati na predstojećem južnoameričkom prvenstvu Copa America, javlja Anadolu Agency (AA).
04.06.2021. u 20:55
get url
text

Tite je kazao da se kapiten brazilske reprezentacije i fudbaler Real Madrida Casemiro nije želio pojaviti ni na konferenciji za novinare i da je tako poslao jasnu poruku.

- Reprezentacija Brazila je fokusirana na pripreme za kvalifikacione mečeve za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine, a Copa America nije u našim prioritetima - kazao je selektor Tite.

Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) saopćila je početkom sedmice da će se Copa America 2021 igrati u Brazilu, koji će tako na domaćem terenu braniti aktuelni naslov prvaka tog kontinenta.

Copa America će se igrati od 13. juna do 10. jula ove godine, a Brazil je treći domaćin tog kontinentalnog prvenstva s obzirom da je CONMEBOL ranije oduzimao domaćinstva Kolumbiji zbog protesta i Argentini zbog pandemije.

Nekoliko saveznih brazilskih država, uključujući Pernambuco, Minas Gerais i Rio Grande do Sul su saopćile da zbog loše epidemiološke slike ne žele biti domaćini utakmica Copa Americe.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.