open-navfaktor-logo
search
La Liga
Fudbaleri Barcelone trenirali nakon skoro dva mjeseca pauze
Fudbaleri Barcelone u petak ujutro obavili su trening nakon skoro dva mjeseca pauze, a prethodno su prošli testiranje na novi koronavirus.
08.05.2020. u 11:02
get url
text

Svi igrači i treneri testirani su u srijedu na COVID-19 i svi su bili negativni, tako da sada mogu obavljati individualne treninge poštujući upute La Lige.

- Pripremni sastanak održat će se u 9.30 sati kompleksu Joan Gamper, gdje će na trening-terenu Tito Vilanova, terenu 2 i terenu 3 igrači biti podijeljeni tako da imaju dovoljno prostora za održavanje treninga i međusobne udaljenosti koja je utvrđena od strane zdravstvenih vlasti - saopćili su iz Barcelone.

Iz Barce su istakli da su igrači došli u klupske objekte u opremi za treniranje i odmah se uputili na odgovarajući trening-teren, a da nakon obavljenog treninga neće koristiti svlačionice nego će se odmah uputiti svojim kućama.

Španska La Liga prekinuta je 12. marta zbog globalne pandemije novog koronavirusa, a očekuje se da bi se mogla nastaviti početkom juna. U trenutku prekida sezone, nakon 27 odigranih kola, lidera na tabeli bila je Barcelona sa 58 bodova, dva više od drugoplasiranog Real Madrida.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.