open-navfaktor-logo
search
Na dva fronta
Fudbalere Sarajeva čeka paklenih 30 dana
Ekipa Sarajeva na dobrom je putu da treći put zaredom osvoji titulu prvaka Bosne i Hercegovine.
09.04.2021. u 08:52
get url
text

Tim Vinka Marinovića bori se i za trofej u Kupu BiH. Sarajevo je u prvoj polufinalnoj utakmici na Tušnju pobijedilo Tuzla City rezultatom 1:0, što je solidna zaliha pred revanš.

Utakmica u Tuzli bila je treća uzastopna, uključujući i Premijer ligu, na kojoj su Bordo momci slavili identičnim rezultatom - 1:0, što je pokazatelj da Sarajevo polako izlazi iz mini krize koja ih je zadesila na startu proljetnog dijela sezone.

Sarajevo uoči 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ima osam bodova više u odnosu na Široki Brijeg i Borac. No, vremena za opuštanje nema jer će tim s Koševa u narednih 26 dana odigrati šest izuzetno teških mečeva.

Već u ponedjeljak (12. april) Sarajevo gostuje kod Veleža, koji se bori za Evropu i koji dugo nije okusio gorčinu poraza u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Nakon toga Bordo tim na svom terenu dočekuje Borac (17./18. april).

Odmah poslije Borca dolazi revanš-duel polufinala Kupa BiH protiv Tuzla Cityja na Koševu (21. april), a vremena za slavlje, ili tugovanje, ovisno od ishoda, neće biti jer 24. ili 25. aprila na rasporedu je duel Zrinjski - Sarajevo.

Tu je kraj aprilskim naporima, ali ne i derbijima, jer će 1. ili 2. maja na Koševo stići Željezničar u sklopu 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Sedam dana poslije toga ekspedicija Vinka Marinovića će u grad soli na gostovanje kod Tuzla Cityja...

Duelima protiv Slobode, Mladosti, Radnika i Olimpika Bordo tim će okončati sezonu.


Raspored:

Velež - Sarajevo (25. kolo PLBiH, 12. april)

Sarajevo - Borac (26. kolo, 17/18. april)

Sarajevo - Tuzla City (polufinale Kupa, 21. april)

Zrinjski - Sarajevo (27. kolo, 24/25. april)

Sarajevo - Željezničar (28. kolo, 1/2. maj)

Tuzla City - Sarajevo (29. kolo, 8/9. maj)

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.