open-navfaktor-logo
search
Kolumbija
Fudbaler preživio atentat: "Ubit ću te, sine"
Fudbaler je kazao kako mu je naoružana osoba pokucala na prozor, a da je on imao svega nekoliko sekundi da reagira i ubrza
13.11.2018. u 18:27
get url
text

Kolumbijski fudbaler i član Deportivo Calija Juan Sebastian Quintero preživio je atentat nakon što je navijač njegovog tima navodno otvorio vatru prema automobilu.

Navijač se približio parkiranom automobilu i poručio "Ubit ću te, sine". Šokantna scena dogodila se u kolumbijskom gradu Jamundi, dok se Quintero namjeravao vratiti kući.

Fudbaler je kazao kako mu je naoružana osoba pokucala na prozor, a da je on imao svega nekoliko sekundi da reagira i ubrza. Metak je pogodio vrata njegovog "audija".

U trenutku incidenta u automobilu je bio i njegov brat. Obojica su prošla bez povreda.

Quintero je istražiteljima rekao da je primio prijeteće poruke, uz konstataciju da su to "normalne" poruke koje fudbaleri dobijaju na društvenim mrežama, koje potom brišu.

Istraga je u toku, a iz policije su saopćili kako rade na slučaju. Nema informacija ni da li je ovo bio pokušaj pljačke, ili moguće nezadovoljstvo navijača zbog toga što je Deportivo Cali nedavno izbačen iz Copa Sudamericane od argentinske Santa Fe.

Quintero se nedavno vratio u Deportivo Cali nakon što je godinu proveo na posudbi u Sporting Gijonu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.