open-navfaktor-logo
search
Rasističke uvrede
Fudbaler porijeklom iz Turske podnio prijavu protiv Dušana Đurića
Deniz Yaldir, fudbaler švedske ekipe Umea, porijeklom iz Turske, podnio je prijavu Fudbalskom savezu Švedske protiv fudbalera Halmstada Dušana Đurića zbog rasističkih uvreda, prenosi Anadolu Agency (AA).
18.09.2020. u 11:43
get url
text

Yaldir navodi da ga je Đurić vrijeđao na rasističkoj osnovi tokom utakmice Druge lige (Superettan) koja se igrala ove sedmice.

U saopćenju kluba Umea navodi se da je tokom jednog duela Đurić uputio rasističke uvrede njihovom igraču, što se moglo čuti i na videosnimku.

Iz kluba su poručili da je ovakvo ponašanje potpuno neprihvatljivo, te da pružaju podršku Yaldiru koji se žalio Fudbalskom savezu Švedske.

Sudija utakmice Andreas Dufva je također u zapisniku zabilježio rasistički incident.

Potpredsjednik Fudbalskog saveza Lars-Christer Olsson izjavio je da su ovakvi postupci neprihvatljivi na fudbalskim terenima, te da vrlo ozbiljno pristupaju ovom slučaju.

Cijeli incident je privukao i veliku pažnju švedskih medija za koje je 25-godišnji Yaldir kazao da se osjeća tužno da postoje ljudi koji čak u ovom stoljeću šalju rasističke poruke.

- Tužan sam zbog ovakvih rasističkih riječi koje su mi upućene na terenu u vrijeme kada se svijet u 2020. godini bori protiv rasizma - kazao je fudbaler porijeklom iz Turske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.