open-navfaktor-logo
search
Oštra poruka
Fudbaler iz Premiershipa ne želi igrati za Srbiju: "Neka im je na čast"
Kapiten Crystal Palacea Luka Milivojević ne želi igrati za Srbiju, iako je na mjesto selektora reprezentacije imenovan legendarni Dragan Stojković Piksi.
06.03.2021. u 13:45
get url
text

Milivojević se javnim istupom oprostio od "Orlova".

- Ljudima u Savezu na čelu sa predsjednikom želim reći da su uspjeli u tome (na čemu su radili još prije Svjetskog prvenstva) da me otjeraju iz reprezentacije. Sebi zamjeram što se odavno nisam povukao, iako sam vidio mnoge stvari koje su radili (mešetarenja, menadžerisanja, sklanjanja igrača pred Svjetsko prvenstvo, smjenjivanje selektora, smjenjivanje kapitena, podmetanje izjava određenim igračima i pomoćnim trenerima). Za te stvari sam rekao i saigračima i javnosti i njima lično i predsjedniku u Londonu, ali sam ostajao zbog saigrača i ekipe i vjerovao da će biti bolje. Neka im je na čast šta su radili. Želim reprezentaciji Srbije mnogo sreće i uspjeha u budućnosti - rekao je razočarani Milivojević u razgovoru za Večernje novosti i poslao jasnu poruku Piksiju:

- Želim se ovom prilikom javno zahvaliti novoizabranom selektoru i poželjeti mu sreću i uspjeh u daljem radu, što mi je vjerovatno nesvjesno pomogao da donesem odluku o kojoj sam već duže razmišljao, a to je da se definitivno oprostim od dresa reprezentacije Srbije sa svojih 29 godina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.