open-navfaktor-logo
search
Govorio za Faktor
Fudbaler GOŠK-a obara rekorde: Adnan Hrelja, specijalista za ulaske u Premijer ligu
Fudbaleri GOŠK-a su početkom maja proslavili titulu u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, čime su osigurali promociju u Premijer ligu. 
08.06.2023. u 21:01
get url
text

Gabeljani su četiri puta u svojoj historiji igrali elitni rang bh. fudbala, posljednji put u sezoni 2018/19. kada su kao posljednjeplasirani tim ispali u niži rang.

Povodom povratka GOŠK-a u Premijer ligu razgovarali smo sa Adnanom Hreljom, fudbalerom tima iz Gabele, inače specijalistom za ulazak u elitni razred bh. fudbala.

- Titula je slobodno mogu reći došla u prvoj polusezoni, gdje smo poslije 15 utakmica imali čak 14 pobjeda. Kvalitetan i predan rad svih ljudi, kako u klubu, tako i nas igrača, stručnog štaba - rekao je Hrelja na početku razgovora za Faktor.

Istakao je da je zadovoljan svojim partijama u sezoni iza nas.

- Zadovoljan sam sa svojim igrama. To govori moja statistika u ovoj sezoni: četiri pogotka i osam asistencija. Svakako da je to moglo bolje, ali imao sam jednu povredu na polusezoni kada sam morao operisati koljeno. To me malo udaljilo sa terena u prvih nekoliko kola druge polusezone.

Međutim, generalno mogu biti zadovoljan svojim učinkom i drago mi je da sam ekipi pomogao ostvariti zacrtani cilj sa početka sezone - kazao je veznjak GOŠK-a.

Hrelja je četvrti put tokom karijere uspio da sa timovima osigura plasman u Premijer ligu. Prethodno mu je to uspjelo sa ekipom Mladosti Doboj Kakanj, Slogom iz Siminog Hana (današnji Tuzla City), te prošle sezone sa Igmanom iz Konjica.

VEZANI TEKST - GOŠK se vratio u Premijer ligu BiH

- To mi je četvrta titula u Prvoj ligi FBiH. Drago mi je zbog toga, mislim da od igrača u našoj državi što se tiče bar ovog ranga takmičenja niko nema više titula - poručio je Hrelja, pa prokomentarisao eventualni ostanak u Gabeli i narednu sezonu:

- Što se tiče ostanka u GOŠK-u, sada je prijelazni period gdje se dogovaraju ti neki novi uvjeti. Ukoliko nađemo zajednički jezik, nemam ništa protiv da ostanem tu. Međutim, u fudbalu se nikad ne zna. Sve je moguće, tako da ne bi bilo čudno ni da promjenim sredinu.

GOŠK je već predstavio dva pojačanja za narednu sezonu. U pitanju su napadači Filip Mihaljević (nekadašnji fudbaler Dinama) i Staniša Mandić (osvojio naslov U-20 prvaka svijeta sa Srbijom). Hrelja smatra da je jedan od ciljeva tima iz Gabele za narednu sezonu opstanak u elitnom rangu bh. fudbala.

- Evidentno je da postoji razlika između Prve lige FBiH i Premijer lige. Svakako da klub mora da se pojača u svim segmentima. Krenuvši od igračkog kadra pa do nekih stvari unutar kluba, da se podigne na jedan veći nivo, što već i rade u Gabeli.

Sigurno da neki momci iz ove sezone trebaju ostati, te da se klub pojača sa novim igračima. U ovom momentu najrealnije je da se GOŠK naredne sezone bori za opstanak u Premijer ligi, to je nešto što tim može ostvariti, a svakako je i da rastu klupske ambicije - dodao je Hrelja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.