open-navfaktor-logo
search
Engleski reprezentativac
Fudbaler Dortmunda kažnjen zbog klevete: Bellingham mora platiti 40.000 eura
Fudbalski savez Njemačke kaznio je fudbalera Borussije Dortmund Judea Bellinghama sa 40.000 eura zbog klevete i narušavanja ugleda njemačkog fudbala i arbitra Zwayera.
07.12.2021. u 17:19
get url
text

Bayern München je u velikom njemačkom derbiju u 14. kolu Bundeslige pobijedio Borussiju Dortmund 3:2. Meč je obilježila sporna odluka oko penala koja se provjeravala i putem VAR-a. 

U Dortmundu su pobjesnili zbog odluke o penalu zbog čega je trener Marco Rose isključen, a veznjak Jude Bellingham nakon utakmice nije birao riječi. 

- Za mene to nije bio penal. Hummels uopšte nije gledao loptu, ona ga je pogodila, ali bilo je tu još dosta spornih odluka - rekao je Bellingham.

- Najveću utakmicu njemačkog fudbala dali ste sucu koji je ranije namještao utakmice. Šta onda očekivati? - pitao se reprezentativac Engleske referirajući se na šestomjesečnu suspenziju koju je Zwayer zaradio zbog skandala o namještanju utakmica. 

Njemački fudbalski savez pokrenuo je istragu zbog komentara mladog veznjaka Borussije te ga je u konačnici kaznio sa 40.000 eura.

Borussia Dortmund se nakon 14 odigranih kola Bundeslige nalazi na drugom mjestu tabele sa 30 bodova, četiri boda manje od prvoplasiranog Bayerna.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.