Mada u nazivu nove stranke stoji i njegovo ime, Kasumović ipak tvrdi da nema političkih ambicija te da je uvjeren kako niko ovu, kako je podvukao, "kriminalnu vlast", bez njega ne može skinuti sa vlasti.

- To vam je jasno. Zato sam bio spektakularno hapšen; zato sam bio spektakularno pritvoren, samo iz razloga što oni znaju da jedino ja tu vlast mogu srušiti. Ja nemam nikakvih političkih ambicija - kazao je Kasumović.

Tvrdi kako mu je predsjednik SDA Bakir Izetbegović nudio šta god je htio, ali je istakao kako je bio "sve u ovoj državi" i da više nema potrebe za nekim funkcijama.

- Ja smatram da ta omladina treba moje ime iskoristiti. Ne pravim ja stranku, nego pravim za građane Bosne i Hercegovine, za omladinu. Tu neće biti nikakvih zvučnih imena - najavio je Kasumović.

Najavio je i kako će "biti tu do kraja izbora", a onda će, po uzoru na Mladena Ivanića, otići za počasnog predsjednika stranke, koju će preuzeti "neko od ove omladine". Dodao je da će se stranka širiti i na druge gradove te da će na sljedećim, ovogodišnjim Općim izborima 2022, izaći na izbore sa listama "za sve nivoe vlasti, osim za člana Predsjedništva BiH". Nije želio otkriti ko će biti članovi te stranke.