open-navfaktor-logo
search
Ultimatum Bugarinu
FSBiH prijeti i obećava: Hoće li prije otići Ivaylo Petev ili će na premijerligaške terene doći VAR
Ivaylo Petev će ostati na klupi fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine samo pod uvjetom da ostvari dobar rezultat u predstojećoj UEFA Ligi nacija.
28.04.2022. u 20:18
get url
text

Ova infoamcija potvrđena je za Nezavisne iz Fudbalskog saveza BiH.

VEZANI TEKST - Dok Petev ruši ugled Zmajeva, Zeljković šuti, a Misimović se opet negdje sakrio

Bugarski stručnjak nije uspio odvesti Zmajeve na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Reprezentacije ima seriju loših rezultata, navijači su svoje nezadovoljstvo izrazili ne dolaskom na stadion, pa je opće mišljenje da je bh. timu potrebna šok terapija za povratak na staze nekadašnje slave i ponosa.

- Pitanje selektora je uvijek otvoreno kada rezultati nisu onakvi kakvi bi svi htjeli da budu. Grupa kvalifikacija sa Svjetsko prvenstvo je izgledala statistički i rezultatski loše, ali isto tako faktički nas je jedna, dvije utakmice dijelile od baraža, što sa druge strane nije toliko loše kao što govori ova prva činjenica.

U tom smislu podijeljena su osjećajnja. Kada se sve sumira ne možemo biti zadovoljni, ali je stav da se Petevu pruži šansa još u Ligi nacija. Nakon toga ako rezultati ne budu zadovoljavajući sigurno da možemo očekivati neke poteze. Prije Lige nacija neće biti promjena na klupi - rekao je izvor Nezavisnih iz FSBiH.

Kada je riječ o drugim aktivnostima čelnih ljudi bh. kuće fudbala potvrđeno je da narednog mjeseca kreće izgradnja pet terena sa hibrindom travom.

VEZANI TEKST - Rek'o pa porek'o: Gdje su hibridni tereni, Vico Zeljkoviću?

- Ove godine će biti urađeno ukupno devet terena. U maju kreće pet, u razmaku od po deset dana. To je projekat koji radimo u saradnji sa UEFA-om - potvrdio je izvor iz FSBiH, a potom najavio još jednu revoluciju, uvođenja VAR tehnologije:

- Od ljeta ćemo imati VAR na stadionima Premijer lige BiH. Sredstva su osigurana posredstvom FIFA-e. Riječ je o velikom projektu koji će poboljšati PLBiH i stvoriti je dodatno konkurentnom sa ostalim ligama u Evropi.

No, ne treba zaboraviti da je Vico Zeljković, predsjednik FSBiH, obećao svašta nešto, ali još nije ispunio nijedno obećanje... 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.