open-navfaktor-logo
search
Zaostala utakmica
FSBiH potvrdio: Sarajevo domaćin Tuzla Cityju na Bilinom polju, gdje će se igrati derbi
Fudbaleri Sarajeva u subotu od 21 sat na Koševu, u meču 4. kola Premijer lige BiH, dočekuju Posušju, a to će biti i posljednji duel na trenutnom travnjaku našeg najvećeg stadiona.
04.08.2022. u 10:19
get url
text

Nakon ovog duela počinje rekonstrukcija terena i postavljanje hibridnog travnjaka, a to znači da će Sarajevo domaće utakmice igrati na zamjenskom stadionu.

VEZANI TEKST - Džemidžić najavio: Postavljanje hibridnog travnjaka na Koševu trajat će tri mjeseca

Iz Bordo tabora još ranije su najavili da će to biti stadion Bilino polje u Zenici, a sada je i zvanično potvrđeno iz Fudbalskog saveza BiH.

U Cometu (informacioni sistem za evidenciju, te automatizaciju svih procesa u vezi s pripremama, vođenjem i praćenjem takmičenja u BiH) je navedeno da će zaostali meč 1. kola PLBiH između Sarajeva i Tuzla Cityja biti odigran na Bilinom polju.

Ovaj duel na rasporedu je 10. augusta od 20 sati, a za glavnog sudiju je određen Mateo Musa (Čitluk), kojem će asistirati Davor Beljo i Boris Dujmović (obojica Mostar).

Adnan Džemidžić, generalni sekretar FSBiH, jučer je najavio da će radovi na zamjeni travnjaka na Koševu trajati tri mjeseca što znači da će se Sarajevo "vratiti kući" tek u novembru.

Još je neizvjesno da li će gradski derbi između Sarajeva i Željezničara (18. kolo), koji je planiran za 12/13. novembar, biti odigran na Koševu ili Zenici. Ukoliko se probije rok koji je najavio Džemidžić, sarajevski derbi igrat će se na Bilinom polju i to bez navijača Željezničara (FSBiH donio odluku da na zamjenske stadionu ne mogu organizovano dolaziti gostujući navijači).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.