Petak, 23.02.2024.
FOTO: Ajdin Cocalić

FSBiH potpisao ugovor s Telekomom Srbije: Utakmice Premijer lige prenosit će se u regiji i svijetu

Utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine i u narednom periodu, odnosno pet sezona prenosit će Arena Sport.

Ugovor su danas potpisali Vladimir Lučić, direktor Telekoma Srbije, i Adnan Džemidžić, v. d. generalnog sekretara Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FSBiH).

- Arena postaje sve jača i utakmice će se prenositi u regionu i čitavom svijetu. Popularnost lige će biti veća. Po meni je Arena dokazala u posljednjih nekoliko godina izuzetan kvalitet za promociju fudbala - rekao je Vladimir Lučić.

- Ovo je jako bitan događaj za FSBiH i ligu. Želim se zahvaliti grupaciji Telekom Srbija. Uspjeli smo da osiguramo određena finansijska sredstva da nastavimo aktivnosti koje smo započeli. Izuzetno smo zadovoljni i trudit ćemo se da budemo što bolji partner - poručio je prvi čovjek FSBiH Vico Zeljković.

Saradnja s Arenom Sport je nešto što će ostaviti dubok trag za naredni period, mišljenja je v. d. generalnog sekretara FSBiH Adnan Džemidžić.

- Arena nastavila tradiciju koju ima posljednjih 10 godina. Vjerujem da će saradnja trajati. Trudit ćemo se da nastavimo pružati usluge koje će zadovoljiti publiku - rekao je Mirza Vilić iz Arene Sport.

Kada su u pitanju neki bitni detalji, oni finansijski, rečeno je da se radi o poslovnoj tajni, ali da je došlo do određenog povećanja koje se desilo u regionu.

Emisija u kojoj bi se komentirale sporne situacije izostala je prethodnih sezona.

Da vidimo koje su mogućnosti i pokušat ćemo to riješiti. Poboljšali smo prijenos u odnosu na ranije - kazao je Vilić, a Zeljković se nadovezao da će Premijer liga BiH od sezone 2024/25 dobiti VAR.

Na press konferenciju u zgradu FSBiH stigli su i članovi Izvršnog odbora Muhidin Raščić, Miloš Brkić, Žarko Laketa, Milorad O. Lale i Midhet Sarajčić.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh