open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
FSBiH odredio cijene ulaznica za Rumuniju i Finsku, da li su preskupe
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine od četiri meča UEFA Lige nacija u junu, dva će odigrati na domaćem terenu, u Zenici na stadionu Bilino polje.
21.05.2022. u 13:31
get url
text

Zmajevi će prvo 7. juna ugostiti Rumuniju (20.45 sati), a sedam dana kasnije odigrat će meč protiv Finske (20.45).

FSBiH je obavijesti javnost kako je blagovremeno započeo organizacione pripreme, koje uključuju i definisanje plana prodaje, kao i distribucije ulaznica za navedene susrete.

VEZANI TEKST - Liga nacija: Zmajevi 4. juna gostuju Finskoj, Ivaylo Petev još nije objavio spisak

Za prodaju je štampano 10.000 ulaznica po jednoj utakmici, od čega će za gostujuće navijače prema pravilima UEFA biti omogućeno 5 posto od ukupnog broja ulaznica.

Cijene ulaznica su 20 KM (tribina zapad), 15 KM (istok), 10 KM (jug i sjever).

Ulaznice za Rumuniju i Finsku u pretprodaji će se naći od 25. maja do 2. juna putem ovlaštene partnerske agencije Centrotours. Ove ulaznice će se moći kupiti u paketu za obje utakmice.

- Kupci paketa ulaznica za utakmice sa Rumunijom i Finskom dobit će i gratis ulaznice za meč UEFA Lige nacija sa Crnom Gorom koji je na programu u septembru. Od 2. juna 2022. godine karte za obje utakmice će se moći kupiti samo pojedinačno po punoj cijeni, i to putem poslovnica ovlaštene partnerske agencije Centrotours - saopćeno je iz FSBiH.

Postavlja se pitanje da li su ulaznice preskupe, s obzirom na to kakve igre pružaju izabranici selektora Ivayla Peteva.

Uz to, ne treba zaboraviti kako protivnici nisu atraktivni, kakvi su bili u prošlosti. Tako je recimo navijač BiH koji je prije tri godine sa tribine zapad želio gledati razigrane Zmajeve protiv višestrukog svjetskog i evropskog prvaka - Italije, morao izdvojiti 30 KM.

Podsjetimo, i tada su cijene za jug i sjever iznosile 10 KM. Razlike u imenu protivnika je neuporediva, ali odgovorni u FSBiH o tome očito nisu željeli razmišljati...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.