open-navfaktor-logo
search
Eksperti iz "kuće sreće"
FSBiH odbio kompaniju koja je radila travnjake za Svjetsko prvenstvo u Kataru i obarala rekorde
Ko gleda Svjetsko prvenstvo u Kataru možda ne zna da je terene na kojima igraju najbolji fudbaleri svijeta napravila kompanija koju je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odbio na tenderu za gradnju terena na stadionima u našoj zemlji.
22.11.2022. u 17:25
get url
text

Dok je od juna do danas u BiH završen samo jedan od ukupno četiri terena koje grade kompanije koje su dobile posao od FSBiH, tereni na SP izgledaju besprijekorno, a izgradila ih je kompanija koja je konkurisala i nije dobila posao zbog toga što je iskreno navela vrijeme završetka radova, piše N1.

VEZANI TEKST - Sjaj Dohe i bijeda Gabele: Zeljković, Beus i Džemidžić u Kataru, fudbalere ostavili da se valjaju u blatu

Kompanija SIS Pitches završila je gradnju terena u Kataru u rekordnom roku, a umjesto četiri, kao što je to slučaj u Bosni i Hercegovini, SIS je završio sedam od osam terena na novim stadionima u Kataru.

I ne samo to. Dok se dobitnički konzorcij, kojem je FSBiH ukazao povjerenje, muči sa svim mogućim aspektima gradnje, SIS Pitches je oborio svjetski rekord kada je u pitanju brzina postavljanja travnate površine na nekom stadionu. Za postavljanje travnjaka na stadionu Khalifa bilo im je potrebno samo 13 i po sati, kako su sami objavili na YouTube kanalu.

Za to vrijeme radovi na stadionima u Bosni i Hercegovini počeli su početkom juna, a završen je u potpunosti samo onaj u Banjoj Luci, navodi N1. Još se, nakon probijanja svih rokova, čeka završetak na stadionima Rođeni, gdje je zabilježeno najviše problema, Tušanj, te Asim Ferhatović - Hase na Koševu. Valjda treba biti tako kada biraju eksperti iz "kuće sreće".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.