open-navfaktor-logo
search
Informacije iz Cometa
FSBiH objavio gdje će Sarajevo ugostiti Posušje
Fudbaleri Sarajeva ni u 23. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine neće igrati na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović - Hase.
14.03.2023. u 16:00
get url
text

Već je poznata priča o probijenim rokovima za završetak radova na postavljanja hibridnog travnjaka, zbog čega Bordo tim od početka augusta ne igra na svom terenu.

Jesenas su bili domaćini na Bilinom polju, a na proljeće su već promijenili tri stadiona. Polusezonu su otvorili na stadionu Rođeni (izgubili od Zrinjskog 0:2), potom su gradski derbi protiv Željezničara (0:0) igrali u Trening centru FSBiH u Zenici, a duel 22. kola igrali su u Doboju kod Kaknja (izgubili od Veleža - 0:1).

A čini se da će sada konačno uvezati dvije "domaće" utakmice na istom stadionu. Prema dostupnim informacijama iz Cometa (informacioni sistem FSBiH) utakmicu 23. kola PLBiH igrat će na stadionu u Doboju kod Kaknja.

Navedeno je da se meč igra u ponedjeljak 20. mart, ali još nije poznata satnica (u Cometu piše da se meč igra u ponoć, što je nemoguće).

Treba napomenuti kako će na istom stadionu u subotu biti ogran meč Prve lige Federacije BiH između domaće Mladosti i Radničkog iz Lukavca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.