open-navfaktor-logo
search
Mečevi 3. kola
FSBiH izbrisao termine utakmica: Kada će Sarajevo gostovati na Pecari?
Kako smo uspjeli nezvanično saznati postignut je usmeni dogovor da se utakmica između Širokog Brijega i Sarajeva neće igrati 11. augusta
05.08.2019. u 11:03
get url
text

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine uklonio je termine utakmica 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Zrinjski - Zvijezda 09 i Široki Brijeg - Sarajevo, a informacija o novim terminima ovih susreta za sada nema.

Krovna kuća bh. fudbala na ovaj potez odlučila se ponajviše iz razloga jer Zrinjski i Sarajevo ovoga četvrtka igraju prve mečeve trećeg pretkola Evropske lige.

Prema propozicijama Sarajevo i Zrinjski svoje utakmice u prvenstvu mogu odigrati tek 48 sati nakon svojih susreta u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

Kako smo uspjeli nezvanično saznati postignut je usmeni dogovor da se utakmica između Širokog Brijega i Sarajeva neće igrati 11. augusta.

Ovaj meč trećeg kola PLBiH mogao bi se odigrati već prve naredne srijede koja bude slobodna u takmičarskom kalendaru, no jasno da će to zavisiti i od rezultata koje bh. prvak ostvari u duelima protiv BATE Borisova, jer bi se susret na Pecari, u slučaju Sarajevo eliminiše bjeloruskog prvaka, ponovo pomjera. U takvom razvoju situacije duel Bordo tim bi kod Širokog Brijega gostovao prije reprezentativne pauze.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.