open-navfaktor-logo
search
Priznanje za bh. arbitre
FSBiH ga ignoriše, UEFA mu vjeruje: Irfan Peljto sudi Ligu prvaka
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine maksimalno ga ignoriše, ali on ima apsolutnu povjerenje Evropske fudbalske federacije (UEFA).
05.09.2022. u 11:59
get url
text

Pogađate, riječ je o našem najboljem sudiji Irfanu Peljti, koji je dobio još jedno veliko priznanje iz evropske kuće fudbala.

Peljto će suditi utakmicu prvog kola grupe B Lige evropskih prvaka između Club Bruggea i Bayer Leverkusena koja se igra u srijedu od 21 sat u Belgiji. Sarajevskom arbitru asistirat će Senad Ibrišimbegović (Travnik) i Davor Beljo (Mostar). Čevrti sudija je Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške.

Za Peljtu je ovo treća utakmica grupne faze Lige prvaka, a sudio je još mečeve Juventus - Malme i Bešiktaš - Ajax.

Ovo će mu biti četvrta utakmica u UEFA-inim klupskim takmičenjima ove sezone (sudio dva meča kvalifikacija Lige prvaka i jedan Evrope lige), a zanimljivo da je u Premijer ligi BiH ove sezone u devet kola sudio samo dva meča (na terenu je bio prije mjesec kada je vodio derbi Velež - Željezničar).

Istog dana u istoj grupi BiH će u Ligi prvaka predstavljati i Elmir Pilav, koji je određen za posmatrača suđenja na meču Atletico Madrid - Porto, na kojem će suditi Poljak Szymon Marciniak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.