Prvi Međunarodni turnir za fudbalere rođene 2003. i 2004. godine, u organizaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske (FSRS), održava se danas i sutra na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Na prvu, rekli bismo lijepa priča. Međutim, postoji ali... Na turniru nastupaju beogradski Partizan, ljubljanska Olimpija, Kapfenberg iz Austrije i "reprezentacija Republike Srpske"!

Iako smo iz N/FSBiH nebrojeno puta čuli kako neće dozvoliti nastup entitetske reprezentacije, ovoga puta su prešli preko toga. Bar tako tvrdi Goran Ćejić, generalni sekretar FSRS, koji je u najavi turnira potvrdio da je krovni bh. Savez dao "zeleno svjetlo" za nastup selekcije RS-a.

- Ovo je prvi put da organizujemo turnir na ovakvom nivou. Dobili smo potrebnu saglasnost i od Fudbalskog saveza BiH, tako da je sve proteklo bez problema. Odlučili smo se da krenemo od Banje Luke, koja je sjedište FSRS i administrativni centar RS. Nadam se da će dogodine to možda biti Bijeljina, Doboj, Trebinje, Bileća ili neki drugi grad u RS - kazao je Ćejić.

Prvi operativac FSRS hvalio se i kako "krovna kuća fudbala Srpske" ovaj turnir organizuje sa željom da promoviše fudbal i fudbalski sport na prostoru RS. O BiH, naravno ni riječi...