Razmatrajući prekršaje iz 21. i 22. kola Premijer lige BiH kažnjeno je nekoliko klubova.

VEZANI TEKST - Poznate kazne za sarajevske klubove nakon nereda na derbiju

Kao što smo već i pisali najgore su prošli Sarajevo i Željezničar, zbog međuosbne tuče navijača u gradskom derbiju, a koji će na račun Saveza morati platiti 19.000 KM.

Bordo tim je kažnjen sa 10.000 KM i zabranom odlaska navijača na dvije gostujuće utakmice, dok će Plavi morati platiti 9.000 KM, a odradili su i jednu utakmicu bez navijača na tribini Jug, gdje su smješteni Manijaci, najvatreniji navijači tima sa Grbavice.

Nešto bolje prošli su ostali klubovi. Zbog upotrebe pirotehnike i propusta u oraginaciji kažnjeno je pet premijerligaških ekipa.

VEZANI TEKST - Hoće li Borac biti kažnjen zbog parole "Đenerale sretan rođendan!"

Zrinjski će morati platiti 3.000, banjalučki Borac 2.500 KM, a sa po 1.000 KM kažnjeni su Rudar Prijedor, Sarajevo i Široki Brijeg.

Borac je kažnjen zbog propusta na utakmici protiv Veleža i to, kako je objašnjeno, zbog "slabe organizacije utakmice", a nigdje se ne pominju političke poruke koje su poslate sa tribina, gdje su Lešinari istakli zastave Rusije i prozivali NATO. 

- Srbi i Rusi, s nama Bog - pisalo je na velikoj zastavi u bojama entiteta RS i Rusije.

Delegat utakmice u Banjoj Luci bio je Siniša Stojčić iz Laktaša, a zanimljivo je da to nije vidio ili nije želio vidjeti ni sudija Mirza Kazlagić iz Cazina. 

 Kazlagić nije vidio ili nije želio vidjeti zastave Rusije