open-navfaktor-logo
search
Oglas za posao
FS Belgije raspisao konkurs za selektora: Traže serijskog pobjednika
Kraljevski belgijski fudbalski savez (RBFA) raspisao je konkurs za posao novog selektora seniorske reprezentacije na koji se kandidati mogu prijaviti online.
14.12.2022. u 13:17
get url
text

- RBFA traži trenera reprezentacije sa punim radnim vremenom koji zna kako pobjeđivati - navodi se u saopćenju, dodajući da će novi menadžer morati biti "izuzetno ambiciozan", s vrhunskim međunarodnim iskustvom, fudbalskim taktičkim znanjem, uvidom i "pravim ličnim vještinama".

U oglasu za posao je naglašeno da žele "serijskog pobjednika" za tu funkciju, sa iskustvom u radu s fudbalskim zvijezdama kako bi stvorili "blisku grupu" i integrisali mlade igrače.

Dodaje se da će novi trener također raditi u skladu s tehnologijom za razvoj igrača.

- Fudbalski savez traži taktičkog stručnjaka koji podržava svoje izbore sa podacima, tehnologijom i objektivnim parametrima i oslanja se na sportsku stručnost i strukturu RBFA-a - dodaje se.

Prijave se moraju poslati do 10. januara 2023. godine, nakon čega bi radna grupa započela proces izbora, saopćila je federacija.

Selektor fudbalske reprezentacije Belgije Roberto Martinez podnio je ostavku 1. decembra nakon remija s Hrvatskom i ispadanja u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Kataru.

Belgija je pod Martinezovim vodstvom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine osvojila bronzanu medalju, a na Evropskom prvenstvu 2020. godine došla je do četvrtfinala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.