open-navfaktor-logo
search
Budite u trendu
Frizeri otkrili nijanse kose za jesen: Šta biste rađe, kolač od breskve ili čokoladu sa čilijem
Ono što u svijetu poznati frizeri ističu jeste da jednobojna kosa nikako nije moderna. Njihova parola je - što šarenije i zanimljivije - to bolje
18.08.2019. u 16:12
get url
text

Priznati svjetski frizeri već su nam otkrili koje su to boje kose koje će biti u trendu u nadolazećim hladnim danima.

Ono što na početku ističu jeste da jednobojna kosa nikako nije moderna. Njihova parola je - što šarenije i zanimljivije - to bolje.

Osim što izgledaju zanimljivo, nove boje imaju i zanimljiva imena.

Pa krenimo redom:

Svjetliji pramenovi uz lice

Frizeri objašnjavaju da svjetliji pramenovi kao okvir lica na najjednostavniji način našoj kosi dodaju novu dimenziju, a promjena nije drastična. Nekoliko nijansi svjetliji pramenovi uz lice skreću pažnju na oči, usne i osmjeh. Osim toga, uz njih ćete zadržati i nešto od ljeta i tokom jesenjih dana.

Boja šampinjona

Radi se o boji s puno tonova i podtonova, od pepeljaste, do sasvim svijetle boje prerezanog šampinjona. Ovo je odlična prelazna nijansa, negdje između svijetlo smeđe i tamnije plave kose sa malo pepeljasto plave. Idealna je za prirodne plavuše koje su vremenom potamnile ili za prirodne brinete koje žele polako da idu ka plavoj kosi.

Kolač od breskve

Ova boja nadahnuta desertom ima u sebi zlatnih i bakarnih nijansi na podlozi tople boje vanilije. Vješto kombinovanje tonova i podotonova daje kosi bujnost i laka je za održavanje jer se izrastak ne primijeti odmah.

Čokolada sa čilijem

Ako želite dodatno da začinite svoj život, najbolje je da počnete sa kosom. Ako i dalje priželjkujete toplinu ljetnog sunca, možda ova nijansa može pomoći.

Boja brusnice

Nijanse rubina i mahagonije koje se presijavaju na kosi sa nekoliko tonova ciklame, definitivno će svi primijetiti.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Warm PeachCobbler À la mode Colormelt @ChadKenyon using @Olaplex in every formula @RamirezTranSalon Cut/Style @Raphael_Silerio Muse @SydVanTil Photo @chadkenyon

A post shared by Chad Kenyon (@chadkenyon) on

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.