open-navfaktor-logo
search
Skandal
Frekvencija osiguranja predsjednika Brazila ometala komunikaciju sudije i VAR-sobe?
Kapitenu Argentine i prvoj zvijezdi Barcelone bilo je čudno što glavni sudija ni za jednu od dvije situacije, u kojoj su Argentinci tražili penal, nije odlučio konsultovati VAR
04.07.2019. u 08:36
get url
text

Fudbalska reprezentacija Argentine eliminisala je u polufinalu Copa Americe. Gaučosi su poraženi s 2:0 od velikog rivala Brazila, a nakon susreta kapiten Argentinaca Lionel Messi u svojoj izjavi je poručio kako su sudije itekako utjecale na krajnji ishod susreta.

Kapitenu Argentine i prvoj zvijezdi Barcelone bilo je čudno što glavni sudija ni za jednu od dvije situacije u kojoj su Argentinci tražili penal, nije odlučio konsultovati VAR.

Nakon svega je AFA (FS Argentine) zatražio transkript komunikacije glavnog sudije i sudija iz VAR-sobe. Tek tu sve postaje interesantno jer je italijanski novinar Tancredi Palmieri objavio zanimljive informacije na Twitteru.

Naime, kako tvrdi bivši novinar italijanskog lista Gazzetta dello Sport, pozivajući se na anonimni blog, on je napisao kako je sudija Roddy Zambrano dobio upute iz VAR-sobe da pogleda obje situacije.

Kako navodi isti blog, navodno je glavni arbitar nakon utakmice ispitan od sudijskog komesara i navodno mu saopćio kako je u obje situacije trebao pokazati na bijelu tačku.

Zanimljivu priču koja se navodezuje na ovu u problemu komunikacije između glavnog sudije i VAR-sobe objavio je brazilski Globo, koji navodi kako su se navodno izmiješale frekvencije iz VAR-sobe i one koje su bile zadužene za sigurnost brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.