open-navfaktor-logo
search
MLS
Frank de Boer napustio klupu Atlanta Uniteda
Frank de Boer nije više trener Atlanta Uniteda nakon razočaravajućeg nastupa na turniru "MLS is Back", prenosi Anadolu Agency (AA).
25.07.2020. u 10:32
get url
text
get url
text

Bila je to još jedna kratka epizoda holadskog trenera, koji je prije dolaska u Atlantu 2016. godine proveo svega tri mjeseca na klupi milanskog Intera, a sljedeće godine je isto toliko izdržao u Crystal Palaceu.

Prošla sezona je bila turbulentna, ali je Atlantu uspio odvesti do pehara u US Open kupu i Campeones kupu. Ovu sezonu otvorio je dobro sa dva trijumfa, ali je onda uslijedio prekid zbog pandemije koronavirusa. Na turniru "MLS is Back" u Orlandu, kojim je nastavljena sezona, Atlanta je upisala tri poraza rezultatom 0:1 i ispala već u grupnoj fazi takmičenja.

Nakon toga 50-godišnji De Boer se suočio s ozbiljnim kritikama zbog nedostatka kreativnosti njegovog tima zbog čega su Atlanti odlučili da naprave promjenu i otpuste Holanđanina.

Nekada sjajni fudbaler najveće uspjehe kao trener ostvario je u Ajaxu s kojim je u periodu od 2010. do 2016. godine osvojio četiri naslova šampiona Holandije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.