open-navfaktor-logo
search
Pozivaju se na pravila
Francuzi tvrde: Treći gol Argentine trebao je biti poništen
Šest pogodaka, infarkt završnica meča i vjerovatno najbolje finala u historiji svjetskih prvenstava. Argentina je postala prvak, Francuzi su tugovali i nisu uspjeli odbraniti titulu.
19.12.2022. u 12:10
get url
text

Veliko finale u Dohi odlučili su penali. Prije raspucavanja sa 11 metara semafor je pokazivao rezultat 3:3. Poslije 90 minuta borbe bilo je 2:2, a u dodatnih pola sata produžetaka viđen je po jedan gol s obje strane.

Francuski L'Eqipe tvrdi da je treći gol Argentine trebao biti poništen da se poljski sudija Szymon Marciniak pridržavao pravila.

Messi je pogodio za 3:2 u 108. minuti. Šutirao je Lautaro Marzinez, Hugo Lloris odbranio udarac, ali se lopta odbila do Messija koji je stigao do drugog gola na susretu.

U trenucima kada je Messi uputio udarac, reprezentativci Argentine koji su se zagrijavali utrčali su na teren unaprijed slaveći pogodak. A to je, podsjećaju Francuzi, strogo zabranjeno.

Pravila kažu da se gol mora poništiti ako ekipa dok traje igra ima previše igrača u terenu što je ovdje bio slučaj. Ali jasno, takva odluka bila bi prestroga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.