open-navfaktor-logo
search
Kriva korona
Francuski vatrogasci će pomoći u testiranju vozača kamiona koji su zaglavili u Velikoj Britaniji
Francuska je poslala vatrogasce i 10.000 testova na COVID-19 preko La Manchea kako bi pomogli raščistiti stanje u engleskoj luci Doveru zakrčenoj kamionina koji su tamo ostali blokirani zbog straha od novog zaraznijeg soja koronavirusa koji se pojavio u Velikoj Britaniji.
25.12.2020. u 08:33
get url
text
Kamioni, Velika Britanija

Najmanje 15-ero vatrogasaca i desetero dobrovoljaca civilne zaštite trebaju pomoći u testiranju vozača kamiona u Doveru, na jugoistoku Engleske.

Francuska je, zbog brzog širenje novog soja koronavirusa u Britaniji, zatvorila granice za putnike iz Velike Britanije i ponovo ih je otvorila tek u srijedu navečer.

No vozači kamiona, kako bi ušli u Francusku, sada moraju imati negativan test na koronavirus te se očekuje da će još trebati dani kako bi se riješila dopuštenja za više hiljada kamiona.

Britansko-francuska granica ostat će otvorena tokom božićnih praznika a nastavit će se i promet eurotunelom, napisao je britanski minsitar prometa Grant Shapps na Twitteru u četvrtak napomenuvši kako je razgovarao sa svojim francuskim kolegom Jean-Baptistom Djebbarijem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.