open-navfaktor-logo
search
Ništa od nastavka
Francuski premijer okončao sezone u Ligue 1 i 2
Francuski premijer Edouard Philippe, obraćajući se danas u Parlamentu, kazao je da se sezona u fudbalskim Ligue 1 i Ligue 2 ne može nastaviti prije septembra, prenosi Anadolu Agency (AA).
28.04.2020. u 16:48
get url
text

- Sezona 2019/20 ne može se nastaviti. Ne mogu se održavati veliki sportski događaji, posebno fudbalske utakmice, prije septembra, čak i bez prisustva publike - istakao je Philippe, prenose francuski mediji.

VEZANI TEKST - Šokantne vijesti iz Pariza: Završene fudbalske sezone u Francuskoj?

Nakon ove objave premijera jasno je da je fudbalska sezona u Francuskoj završena, ali je ostalo nejasno da li će biti proglašen šampion zemlje na osnovu plasmana u trenutku prekida takmičenja 12. marta, kao bi to ko će predstavljati zemlju u evropskim kupovima.

Francuska se tako priključila Holandiji, Belgiji i Argentini koji su objavili kraj sezone 2019/2020, jer neće ni pokušati nastaviti odigravanje utakmica tokom ljeta.

Ostaje da se vidi kako će ova odluka francuskog premijera uticati na klubove koji su još uvijek u Ligi šampiona, poput Olympique Lyona i Paris Saint-Germaina. Naime, upitno je da li će ovi klubovi moći igrati na domaćem terenu s obzirom na danas izneseni stav premijera Philippea.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila "globalnu pandemiju". Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 212.000 ljudi, a potvrđeno je preko 3.060.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 185 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta "Johns Hopkins". Do sada se oporavilo više od 905.000 ljudi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.