open-navfaktor-logo
search
Podrška secesiji
Francuski europarlamentarci na RTRS-u: Sankcije Dodiku su nas nasmijale
Desničari Thierry Mariani i Herve Juvin, francuski zastupnici u Evropskom parlamentu, koji su nedavno posjetili Banju Luku kako bi prisustvovali obilježavanju neustavnog dana bh. entiteta Republika Srpska gostovali su na javnom servisu RS-a.
26.01.2022. u 07:58
get url
text

- Vidio sam sankcije propisane članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku. Nasmijalo me je to. Znate, Juvin i ja, mi smo jedni od onih kojima je takve sankcije uvela Ukrajina. Pa slušajte, i nama je "oduzeta" naša imovina, naša dobra, naše kuće u Ukrajini. Za nas je to bilo "traumatično" - bio je ironičan Mariani na RTRS-u.

VEZANI TEKST - Francuski desničari došli na obilježavanje neustavnog dana RS, Banju Luku nazvali glavnim gradom RS-a

Juvin je istakao da se Evropska unija značajno udaljava od same Evrope jer ne priznaje da jedan dio evropskih vrijednosti i evropskog identiteta čine i bivša Јugoslavija, Poljska, Mađarska i druge zemlje koje su čuvari tih vrijednosti i identiteta na isti način i sa istim legitimitetom kao Francuska, Njemačka ili druge države zapadne Evrope.

- Sa naše strane, mi smatramo da je ta borba koju vodi niz zemalja - Poljska, Mađarska, ali i Rumunija, Slovenija, a naravno i Srbija, temelj jedne nove budućnosti - naglasio je Juvin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.