open-navfaktor-logo
search
Nadigrala Španiju
Francuska tituli svjetskog prvaka pridodala i naslov pobjednika Lige nacija
Fudbalska reprezentacija Francuske nakon preokreta u polufinalu, preokretom je stigla i do titule pobjednika Lige nacija nakon što je večeras na San Siru s 2:1 nadigrala selekciju Španije.
10.10.2021. u 22:40
get url
text

Španci su u prvom dijelu prvog poluvremena dominirali u posjedu lopte, a u 25. minuti taj omjeri iznosio je 66:34 u korist selekcije Luisa Enriquea. Ipak, pravih prilika nije bilo.

U 32. minuti Anthony Taylor je odlučio konsultovati VAR zbog potencijalnog penala i eventualne igre rukom Julesa Koundea, no engleski arbitar se nije odlučio pokazati na bijelu tačku.

Prvih 45 minuta susreta na stadionu San Siro, između dvije fudbalske velesile, okončano je bez ozbiljnih prilika.

U 64. minuti Francuska je bila blizu vodstva. Bombu Thea Hernandeza zaustavila je prečka i tako spasila Špance.

Već u narednom napadu Crvena furija je stigla do vodstva. Mrežu Huge Llorisa pogodio je Mikel Oyarzabal, dvostruki asistent iz polufinala.

Prednost Španaca nije trajala ni dvije minute. Koliko njegov povratak u reprezentaciju znači aktuelnim svjetskim prvacima Karim Benzema je potvrdio i večeras nakon asistencije Kyliana Mbappea.

Deset minuta prije kraja Trikolori su stigli do totalnog preokreta. Nakon što je asistirao Benzemi za izjednačenje Mbappe je pogodio za 2:1. Francuzi su morali pričekati sa slavljem nakon što je Taylor konsultovao VAR, no sve je bilo po pravilima.

Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao, pa su poslije još jednog preokreta stigli do titule pobjednika Lige nacija koju su pridodali naslovu svjetskog prvaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.