open-navfaktor-logo
search
Podržala Đokovića
Francuska teniserka Kristina Mladenović: Kosovo je srce Srbije i za mene
Gotovo tjedan dana nakon toga poteza Đokovićeva poruka na kameri i dalje je tema, a sada ju je komentirala
05.06.2023. u 16:39
get url
text

VEZANI TEKST - Đoković napisao na kameri "Kosovo je srce Srbije", hoće li biti suspendovan?

Kristina Mladenović, teniserka srpskog porijekla koja nastupa pod zastavom Francuske, podržala je Novaka Đokovića, koji je nakon pobjede u prvom kolu Roland Garrosa na službenu kameru TV prijenosa markerom napisao poruku "Kosovo je Srbija".

Kristina Mladenović je kćerka Dragana Mladenovića i Dženite Helić, bivšeg rukometaša i odbojkašice. Kada je Dragan 1992. potpisao za Dunkerque, cijela porodica otišla je s njim, a Kristina, koja se rodila godinu kasnije, dobila je državljanstvo i teniski odrasla u Francuskoj.

Kristina je do sada u karijeri osvojila šest Grand Slam titula u parovima, od čega četiri na Roland Garrosu, i bila je u top 10 teniseri u singlu. Što se zarade tiče, inkasirala je više od 13 miliona dolara. Ovogodišnje izdanje Roland Garrosa okončala je u prvom kolu singla i u drugom kolu parova.

- Nisam imala pozive od Srbije, valjda zato što sam već sa 12 godina počela da predstavljam Francusku, bila u tom sistemu. Uvijek govorim da sam u srcu Srpkinja. Malo se zezam i sa francuskim novinarima, jer kada dobijam i kada sam u formi, onda sam Francuskinja, a kada gubim i kada padam, onda sam Srpkinja - rekla je Kristina Mladenović za Telegraf, a potom komentarisala i Đokovića:

- Novak je velik, pravi je primjer za sve ostale. Vidjela sam to šta je napisao. Mnogima se dozvoljava da pričaju o Rusiji i Ukrajini, svako tu ima stav, a to nije politički? Na drugoj strani, ovo, to je politički? Da, dijelim stav s Novakom, Kosovo je srce Srbije i za mene. Moj otac je iz Gnjilana, baka mi je živjela tamo i ja sam bila tamo kada sam bila dijete - kazala je Kristina Mladenović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.