open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Franco Foda objavio spisak Austrije, govorio o Džeki i Pjaniću
Na spisku njemačkog stručnjaka na klupi Austrije nalaze se 23 igrača, što je jedan manje u odnosu na posljednji spisak najboljih austrijskih fudbalera koji je objavio Foda
06.11.2018. u 12:03
get url
text

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 15. novembra gostuje u Beču, gdje će protiv Austrije igrati utakmicu posljednjeg kola A Lige nacija.

Austrijski selektor Franco Foda, za razliku od svog kolege na klupi Zmajeva Roberta Prosinečkog, tek je dana objavio spisak fudbalera na koje će računati za duele sa Bosnom i Hercegovinom i Sjevernom Irskom.

Na spisku njemačkog stručnjaka na klupi Austrije nalaze se 23 igrača, što je jedan manje u odnosu na posljednji spisak najboljih austrijskih fudbalera koji je objavio Foda.

Među Fodinim kandidatima je i povratnik u austrijsku selekciju i kapiten, veznjak Bayern Leverkusena Julian Baumgartlinger.

Na Fodinom spisku se nalaze: Heinz Linder, Cican Stanković, Richars Sterbinger, Aleksander Dragović, Martin Hinteregger, Stefan Lainer, Anderas Ulmer, Kevin Wimmer, David Alaba, Julian Baumgartlinger, Florian Grilitsch, Stefan Ilsanker, Florian Kainz, Konrad Laimer, Valentino Lazaro, Marcelon Sabitzer, Louis Schaub, Xaver Schlager, Alessandro Schopf, Peter Žulju, Marko Arnautović, Guido Burgstaller, Michael Gregoritsch.

Austrijski selektor naglasio je kako je sretan je se u njegovu selekciju vratio kapiten.

- Sretan sam da je Baumgartlinger tu. S njim sam bio u kontaktu u posljednje vrijeme, a igrao je i poluvrijeme posljednjoj utakmicu Leverkusena. Važan nam je igrač, želi se vratiti u kadar, želi dati svoj doprinos. On je igrač koji je važan za ekipu, koji uvijek traži loptu. Usmjerava našu igru - rekao je Franco Foda.

Njemački stručnjak ne krije ambicije, a naglašava da će njegov tim na stadionu "Ernst Happel" zanimati jedino pobjeda.

- Sa velikom podrškom publike želimo pobijediti. Bitno da da imamo mir u igri, i da radimo svih 90 minuta na našoj pobjedi - istakao je Nijemac, te dodao:

- BiH je u boljoj situaciji, ali vjerujemo i optimistični smo. Pratili smo Bosnu, gledali smo ih i protiv Sjeverne Irske. Znamo šta mogu i šta im je kvalitet. Znamo i da su im Džeko i Pjanić glavni igrači, ali mislim da i za to imamo rješenja. I u susretu u Zenici smo imali prilike da uzmemo bod.

Austrijanci će se okupiti u nedjelju navečer.

- U nedjelju ćemo se okupiti i već tada ćemo igračima prenijeti prve ideje i informacije kako bi pobijedili Bosnu. Prije svega želimo pobijediti, a bit će situacija za koje smo se pripremali. Prvo se broji međusobni duelu, a tek onda gol-razlika. Sve je moguće, imamo želju da budemo prvi i sve je u našim rukama - kazao je Foda, ali i naglasio da nije nebitno ukoliko njegova selekcija završi na drugom mjestu.

Iz FS Austrije za sada su naglasili kako su prodali 23.000 ulaznica, a nedavno je podijeljena informacija da je oko 30.000 ulaznica isporučeno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.