open-navfaktor-logo
search
Legenda Vučice
Francesco Totti otvoreno: Zamišljao sam da ću do smrti biti dio Rome
Francesco Totti, legenda Rome, gostovao je emisiji kod bivšeg reprezentativnog kolege Cristiana Vierija i još jednom je potvrdio koliko voli Vučicu.
24.02.2021. u 08:37
get url
text

Govorio je o svojoj karijeri koju je proveo u Romi, klubu svog djetinjstva i svog grada. Totti je za Romu odigrao 785 utakmica i postigao 307 golova uz 184 asistencije.

Osvojio je samo jedan naslov prvaka, onaj iz 2001. godine, a dodao je i dva Kupa Italije. Iako je imao ponude iz najvećih evropskih klubova, Totti je odlučio ostati u Romi.

- Prije bih se ubio nego otišao iz Rome - govorio je Totti tokom igračke karijere, a nakon što je okačio kopačke o klin, ostao je raditi u klubu kao sportski direktor.

Ipak, nije dugo ostao u klubu jer je 2019. godine podnio ostavku rekavši da se ne slaže s politikom američkog vlasnika i da smatra kako nije dovoljno uključen u donošenju ključnih odluka za klub.

- Zamišljao sam da ću do smrti biti dio Rome. No, oni su me natjerali na takvu odluku. Siguran sam da sam klubu mogao dati jako puno. Danas je Roma u rukama stranaca, trener je stranac i sportski direktor je stranac. Klubu nedostaje neko ko zna dušu Rome - rekao je Totti, koji nije isključio povratak u klub ukoliko stigne poziv vlasnika:

- To se još nije dogodilo. Ako se dogodi, sjest ću i razgovarati o tome. Ali sada želim nastaviti ovaj posao.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.