Odgovorio načelnicima

Forto: Vlada KS nije blokirala projekt skijaške staze na Trebeviću

Objavljeno: 28.06.2019. u 19:37

Istakao je da se Vlada Kantona Sarajevo trudi da i ima što bolji odnos s gradskim općinama te da su u vezi s tim delegacija kantonalnih ministara ima susrete s načelnicima, kao i on lično

FOTO: FENA

Premijer Kantona Sarajevo izjavio je večeras u Sarajevu da Vlada Kantona Sarajevo nije blokirala projekt skijaške staze na Trebeviću kao što tvrde pojedini općinski načelnici.

Na druženju s građanima Sarajeva Forto je rekao da ulaganje u skijalište, na visini na kojoj je Trebević, mora imati vrlo jaku finansijsku podlogu i studiju izvodljivosti, koju još nije vidio. 

Istakao je da se Vlada Kantona Sarajevo trudi da i ima što bolji odnos s gradskim općinama te da su u vezi s tim delegacija kantonalnih ministara ima susrete s načelnicima, kao i on lično.

Premijer KS je naveo da pokušavaju da budu interaktivna vlada i da što više razgovaraju "uživo" s građanima, a ne samo putem društvenih mreža. 

- U dosadašnjem radu smo pokušali pokazati veći stepen transparentnosti i otvorenosti, te kroz ministarstva koja imaju kapacitet da rade s nevladinim organizacijama nastojimo da ih metodološki uvodimo u sistem da ne bi bilo favorizovanih kao prije - naveo je Forto.

Današnje druženje organizovano je u sklopu projekta fondacije Heinrich Boll "Čitaj više, misli više".

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije